Caminada Popular Vall de Lord

Notícies

Nou mapa de camins de la Vall de Lord

18/07/2017

L’Associació de Turisme de la Vall de Lord ha editat un nou mapa de camins que aglutina els diferents itineraris que en aquests últims anys havien estat senyalitzats bàsicament amb pals indicadors a les cruïlles de camins.

Els recorreguts estan diferenciats per colors segons el seu nivell de dificultat. N’hi ha de blaus, que són els que presenten una dificultat més baixa, de vermells i finalment de negres, que són els que estan destinats a excursionistes experimentats i en bona forma física.

El mapa esta acompanyat per imatges de les rutes i les gràfiques amb els perfils dels desnivells. Si es vol més informació hi ha uns codis QR que a través del mòbil et permet descarregar les informacions allotjades a la pàgina web de Turisme de la Vall de Lord.

Actualment aquestes rutes estan en procés de reforç en la senyalització.

Nou mapa de camins de la Vall de Lord

Dades de la caminada d’enguany

18/04/2017

Com cada any us presentem tota una sèrie de dades de la caminada. Són estadístiques per poblacions, comarques, edats i sexe i també la evolució del nombre de participants de totes les edicions de la caminada fins ara.

Veureu que la procedència dels caminadors és molt variada motivat principalment per coincidir la prova amb la Setmana Santa. Veureu que la Catalunya Central, i lògicament el Solsonès, és la zona amb més participació. També el Vallès i el Barcelonès són els llocs amb més participació.

Hi ha caminadors de 165 poblacions diferents i d’edats d’entre 4 i 84 anys d’edat. I a on més ha incrementat la participació ha estat a Sant Llorenç de Morunys, seguit de la resta del Solsonès i el Bages.

Adjuntem un arxiu amb totes les dades.

Fitxers:
Dades de la caminada d’enguany

Bon aniversari!!

17/04/2017

1718 participants van poder gaudir d’un bon dia de muntanya.
Les previsions de bon temps i la celebració dels 25 anys de caminades, van animar a moltes persones per venir i gaudir de la nostra caminada.
Durant el recorregut els participants van anar trobant diferents avituallaments com sol ser habitual, però en aquesta ocasió hi va haver una sorpresa. Quan els caminants arribaven al control del esmorzar es trobaven un control de la Guardia Civil amb ganes de molestar. No cal dir que tot formava part d’un muntatge per fer passar una bona estona a la gent que anava arribant i va donar peu a veure escenes molt divertides. Algun veí de Sant Llorenç amb ganes de gresca va protagonitzar un dels moments més esperpèntics del matí, acabant emmanillat i els guàrdia civils amb els tricornis pel terra.
En la foto del costat podeu veure el mirador que hem fet en memòria del nostre amic i membre del Ja Arribarem Club des del principi, Josep Cases.

Bon aniversari!!

Sopar de col·laboradors

09/04/2017

En motiu del 25è aniversari de la nostra caminada, aquest dissabte hem fet un sopar d’agraïment amb els col·laboradors de la caminada i les seves parelles.

Així ahir ens vàrem aplegar 136 persones al Bar-Restaurant El Jardí de Sant Llorenç de Morunys per compartir un àpat i posteriorment visualitzar un vídeo commemoratiu d’aquests 25 anys de caminades.

Va ser un acte molt senzill però molt carregat d’emotivitat.

Sopar de col·laboradors

Fulletó de la 25ena. Caminada

16/03/2017

En l’arxiu adjunt us podeu descarregar el tríptic de la caminada d’aquest any.

Al fulletó trobareu una detallada descripció de l’itinerari, del que destacaríem les bones vistes que ens oferirà la pujada cap al Tossal del Santuari i posteriorment la visita al mateix Santuari de Lord. La baixada del Santuari tampoc us deixarà indiferents per que el grau de Sant Jaume ofereix unes panoràmiques excel·lents sobre l’embassament de la Llosa del Cavall i la Serra de Busa i d’els Bastets al darrera.

L’esmorzar el farem a tocar de la casa de Sallort i posteriorment retornarem a la carretera del Santuari per un interessant camí que hem recuperat per aquesta ocasió.

Al fulletó també trobareu horaris d’inscripció, de sortida i tota una sèrie de recomanacions a tenir en compte.

Fitxers:
Fulletó de la 25ena. Caminada
Disseny: Ariadna Audivert · Programació: Roger Clotet